maanantai 3. elokuuta 2015Tässä korutaiteilija Tarja Tuupasen haastettelu. "Marmoria" näyttely nähtävilla Katariinassa vielä 9.8. asti. Tervetuloa!

Kuka olet?
Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Etelä-Karjalassa jo pitkää asunut korutaiteilija.

Miten olet päätynyt ammattiin?/ Mikä taiteessa kiinnostaa sinua?
Opintojen kuluessa. Olen opiskellut kivialaa Lappeenrannassa valmistuen 1995 artesaaniksi ja sen jälkeen artenomiksi 1999. Koulussa (tuolloin Etelä-Karjalan Ammattiopisto) oli (ja on edelleen ) paljon kansainvälistä opettajavaihtoa ja järjestettiin kansainvälisiä korutaiteen tapahtumia kuten Alchemy 1997 ja Midsummer Workshops 2000. Tapahtumat ja niiden yhteydessä järjestetyt näyttelyt tutustuttivat korutaiteen alaan hyvin laajasti. 1999 lähtien olen työskennellyt korutaiteilijana ja sittemmin suorittanut jatko-opintoja.

Taide on houkuttelevaa eikä useinkaan itsestään selvää.

Mikä on parasta taiteen tekemisessä?/Mikä on parasta taiteilijana?
Parasta taiteen tekemisessä ja taiteilijana olemisessa on se, että se on itse valittu ammatti. Siis paras ammatti minulle. Työhön meno ei ole ikinä ”pakkopullaa” tai ”seuraavan loman odotusta”. Teosten tekeminen on hankalaa ja helppoa, vaikeaa ja turhauttavaa ja koko ajan mielenkiintoista. Juuri kun luulee osaavansa, jokin asia työprosessin aikana lyö märän rätin kasvoille. Onnistumisten tai oivallusten hetkillä työ on ihan parasta. Työ on myös todella monipuolista, taiteilijan työhön kuuluu paljon muutakin kuin teosten teko. Esimerkiksi näyttelyjen järjestelytyöt, teosten kuvaaminen tai kuvautus, tekstien kirjoittaminen, matkustaminen, muun kulttuurin kuluttaminen (sehän on meille ruokaa), omalla kohdalla myös opettaminen jne.

Mikä on vaikeinta taiteilijana?
Oikeitten ratkaisujen tekeminen, oikeitten vastausten löytäminen. Valinnat.

Missä haluaisit nähdä omia teoksiasi?
Ihmisten yllä, ihmisten kotona.

Mikä on paras kesäjuttu?/Mikä on parasta kesässä?
Kesäyö.

Kiitos Tarja!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti